(06) 14 54 00 86 dagbesteding@degeasten.nl

“Niet denken in onmogelijkheden, maar in mogelijkheden”.

Dat is de kracht en lijfspreuk van dagbesteding De Geasten. In een prachtige, rustige omgeving in het pittoreske dorpje Oudega (Friesland) is deze unieke dagbesteding te vinden. Aan het eind van een verlaten weggetje, achter in de weilanden, heet ik u van harte welkom.

De Geasten bezit een aangepaste dagbestedingsruimte, De Ynrin, speciaal voor mensen met dementie. Rondom de Ynrin zijn de paden voor elk toegankelijk.

Achterkant woning dagbesteding De Geasten
Aagje Hooijenga

Over mij: Aagje Hooijenga

Ik voel me van jongs af aan thuis in de zorg. Ik kom uit een groot gezin en zorgde dat iedereen in alles voorzien was. Na het behalen van de horeca vakschool heb ik de opleiding ziekenverzorging en activiteitenbegeleiding gevolgd. Met al deze opleidingen kan ik hier binnen mijn kleinschalige dagbesteding mijn deelnemers de professionele zorg geven die zij nodig zijn.  Ik heb zo’n mooi vak. Mijn drive is binnen onze kleinschalige dagbesteding, dat elk, de mens die ik ontmoet, die zorg krijgt die nodig is om de dag goed door te komen. Daarbij vind ik het van grote meerwaarde dat naast mijn dagbesteding, de mantelzorger de zorg even kan overlaten aan mij. Hierdoor kunnen zij zelf even bijtanken. 

Sinds 2012 is er specifieke bijzondere kleinschalige dagbesteding bij De Geasten. Ik ben dit gestart omdat ik het zorgen, en er kunnen zijn voor mijn medemens belangrijk vind. Wat ik met veel plezier doe.

 

 

Ervaring

Ik heb veel ervaring opgedaan in de zorg de afgelopen 35 jaar. Mijn loopbaan ben ik begonnen in Veenwouden waar ik werkte met mensen met dementie. Daarnaast ben ik werkzaam geweest bij verschillende verpleeghuizen en op diverse in- en externe locaties zoals MCL Leeuwarden, Tjongerschans, de thuiszorg. Telkens met mensen met dementie en de psychogeriatrie, daarnaast ook op revalidatie afdelingen met mensen met lichamelijke beperkingen.

Ik heb van dichtbij meegemaakt wat voor invloed  aandoeningen hebben op je als mens en daarnaast op de partner en verdere familie. 

Ik neem u graag mee in de bijzondere zorg wereld van dagbesteding De Geasten in Oudega. De rust, de ruimte, de toegankelijkheid en vriendelijke warme zorg vol aandacht.

Ik maak graag mensen blij. Soms al met hele kleine dingetjes. Ik wil iedereen het gevoel geven dat ze nog iets kunnen. Dat ze uniek zijn en mee mogen doen in de samenleving. Tevens heeft de partner of mantelzorger de gelegenheid om de batterij weer even op te laden voor de verdere zorg in de thuissituatie.