(06) 14 54 00 86 dagbesteding@degeasten.nl

“Niet denken in onmogelijkheden, maar in mogelijkheden”.

Dat is de kracht en lijfspreuk van dagbesteding De Geasten. In een prachtige, rustige omgeving in het pittoreske dorpje Oudega (Friesland) is deze unieke dagbesteding te vinden. Aan het eind van een verlaten weggetje, achter in de weilanden, heet ik u van harte welkom.

De Geasten bezit een volledig aangepaste woning, speciaal voor ouderen met een beperking. Zo is er een aangepast toilet, zijn alle voorzieningen van de woning beneden en is de woning drempelvrij. Rondom de woning zijn de paden verhard voor rolstoelen en rollators.

Achterkant woning dagbesteding De Geasten
Aagje Hooijenga

Over mij: Aagje Hooijenga

Ik voel me van jongs af aan thuis in de zorg. Ik kom uit een groot gezin en zorgde dat iedereen in alles voorzien was. Na het behalen van de horeca vakschool heb ik de opleiding ziekenverzorging en activiteitenbegeleiding gevolgd. Het is zo’n mooi vak. De persoon die zorg nodig heeft krijgt de aandacht die nodig is.

Sinds 2 jaar is er specifieke dagbesteding bij De Geasten. Ik ben dit gestart omdat ik met lede ogen aanzie, dat mensen uit elkaar gescheurd worden door de gevolgen van een beperking. De mensen moeten bij elkaar blijven. De normen en waarden van een ander respecteren. Het is toch niet leuk dat iemand in een verpleeghuis terecht komt. Ik doe de verzorging met liefde.

 

Ervaring

Ik heb veel ervaring opgedaan in de zorg. Mijn loopbaan ben ik begonnen in Veenwouden waar ik werkte met dementerende ouderen. Daarnaast ben ik werkzaam geweest bij verschillende verpleeghuizen en op diverse in- en externe locaties zoals MCL Leeuwarden, Tjongerschans, de thuiszorg. Telkens met dementerenden en personen met lichamelijke beperkingen.

De afgelopen 35 jaar heb ik me beziggehouden met het verlenen van zorg aan mensen met verschillende vormen van dementie en met lichamelijke beperkingen. Dit deed ik in verpleeghuizen, kleinschalige woonvormen en ziekenhuizen. Ik heb van dichtbij meegemaakt wat voor invloed deze aandoening op de partner en verdere familie heeft. Vaak is er al heel wat gebeurd voordat deze mensen in een verpleeghuis worden opgenomen.

Ik neem u graag mee in de wondere wereld van Oudega. De rust, de ruimte, de toegankelijkheid en vriendelijkheid.

Ik maak graag mensen blij. Soms al met hele kleine dingetjes. Ik wil iedereen het gevoel geven dat ze iets kunnen. Dat ze uniek zijn en mee mogen doen in de samenleving. Tevens heeft de partner of mantelzorger de gelegenheid om de batterij weer even op te laden voor de verdere zorg.