(06) 14 54 00 86 dagbesteding@degeasten.nl
Dagbesteding de Geasten Friesland

Mensen met dementie

Mist u structuur in uw leven? Mist u gevoel van veiligheid? Het bevorderen van het gevoel van eigenwaarde, en er nog toe doen, staat bij mij voorop, voor de mens met dementie.
Door mijn jarenlange werkervaring weet ik hoe mensen met dementie zich kunnen voelen. Mijn empathisch vermogen is groot en ik geef mijn volledige aandacht aan de persoon die dit nodig heeft. Ik weet wat er nodig is om iemand op zijn of haar gemak te laten voelen. Dagbesteding maakt het mogelijk dat mensen met dementie langer thuis kunnen blijven wonen. Het is een fijne afwisseling voor de oudere en ondersteuning van de mantelzorger, in de thuissituatie.

 

Unieke rustgevende omgeving met een huiselijke sfeer

Een goede omgeving is belangrijk voor mensen met dementie. De omgeving van dagbesteding De Geasten zorgt voor het minimaliseren van ongewenste prikkels en het optimaliseren van gewenste prikkels zoals bijvoorbeeld de geur van eten.

Grenzend aan De Ynrin, mijn dagbestedingsruimte, bevindt zich een ruime tuin. Door de beschutte ligging is wind geen spelbreker.  Vanuit de tuin geniet u van de landelijke omgeving om u heen. Van de koeien die in het weiland staan te grazen of de vogels die over u heen vliegen. Deze veilige tuin is volledig toegankelijk.

Ik creëer een sfeer waarin u zich thuis voelt en graag mag zijn. En dat met de zorg waar u behoefte aan heeft. U wordt gewaardeerd zoals u bent.

 

Dagbesteding De Geasten Oudega
Dagbesteding De Geasten Oudega

Die speciale dag voor u

Heeft u zin in een ontspannen middag? Een middag waarin alles mag en niets moet? De middag waarop uw verzorger iets voor zichzelf kan doen? Maandelijks hebben wij op donderdag de deuren open voor geïnteresseerden. We maken kennis met elkaar en nemen er een bakje koffie en thee met iets lekkers er bij.

“Thuis” bij Aagje.

  • Ervaren welbevinden van de deelnemers staat voor mij, Aagje, als een huis.
  • De inrichting van mijn ruimte, De Ynrin, is warm, kleurrijk, huiselijk en herkenbaar
  • Samen met de deelnemers, koffiedrinken, muziek beleven en ernaar luisteren, bewegen op de fiets of wandelen buiten, een activiteit samen doen, actief of passief meedoen aan de gewone dingen in onze ruimte de Ynrin.
  • Het nieuws van de dag doornemen, de krant lezen.
  • Lekker ite, samen het eten bereiden
  • Genieten van onze huispoes en dieren op het erf.

 

Tarieven

U betaalt vanaf € 55,00 voor een dagdeel van 4 uren in groepsverband. Voor individuele dagbesteding, of dagbesteding in het weekend en/of in de avond gelden andere tarieven, deze zijn op aanvraag. Bij dagbesteding aan huis gelden eveneens andere tarieven. Bij een geldige indicatie vastgesteld door het CIZ is het mogelijk om de kosten voor de dagbesteding gedeeltelijk terug te krijgen.

Interesse?

Wilt u meer informatie over dagbesteding De Geasten? Dat kan. Ook voor een kennismakingsgesprek neemt u contact met me op. Als u uw contactgegevens achterlaat laat ik op werkdagen binnen 48 uur iets van ons horen. Of neem contact met me op via de contactgegevens onderaan deze pagina.

Dementerende ouderen
Kan ik ook langer blijven dan een dag?

Absoluut. Bij dagbesteding De Geasten kunt u verblijven voor een langere periode. Er is een volledig aangepaste woning met een prachtig uitzicht. U kunt genieten van de ruime tuin waar de vogels duidelijk te horen zijn. Heeft u enkele aanpassingen nodig? Geen nood. Ik zorg ervoor dat het u aan niets ontbreekt.  De locaties worden ook verhuurd als Bêd & Brochje. Bekijk de website van JustjesOars voor meer informatie.

Ik heb extra hulpmiddelen nodig

Geen probleem. Ik heb veel contact met bedrijven die medische hulpmiddelen kunnen leveren. Is er twijfel over specifieke hulpmiddelen? Mail me zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Ik vind het lastig om de zorg aan een vreemde over te dragen. Kunnen wij eerst contact hebben?

Wij snappen dat het lastig is om de zorg van uw geliefde / familielid / kennis / vriend(in) over te laten aan een vreemde. Ik vind persoonlijk contact erg belangrijk en maak graag kennis met u zodat wij geen vreemden meer voor elkaar zijn.

Kunnen de kosten van de dagbesteding vergoed worden?

Het is mogelijk om de kosten voor de dagbesteding gedeeltelijk vergoed te krijgen. Hiervoor moet er wel een geldige indicatie beschikbaar zijn, vastgesteld door het CIZ. Meer informatie hierover is te vinden op hun website.

Aagje voelt  als geen ander door haar gastvrijheid en medemenselijkheid de zorg voor onze vader als geen ander aan. Doordat onze vader hier op verhaal kon komen door de activiteiten en de vakantie die hij hier genoot zagen wij onze vader weer even helemaal zichzelf zijn. Aagje maakt met de dag invulling en zorgende handen dat ook wij als familie met elkaar weer als vanouds konden genieten als gezin. De warme maaltijden die zij verzorgde,  voor onze vader, hebben hem ook goed gedaan.
Jantine en Joop.

Bezoekers